FAQ – Webbyrå

Om du redan kan en del om webbutveckling och sökoptimering så har du säkert stött på vanliga uttryck och frågeställningar, men det är klart att du fortfarande kan undra omkring saker. Här följer några vanliga frågor som din webbyrå ofta får. Du kan vara säker på att den professionella webbyrån kan allt om webbprogrammering och SEO så passa på att fråga om det som du inte får svar på här när du kontaktar det företag som du vill jobba med.

Hur väljer man en domän?

Du kanske redan har en domän men har insett att du borde ha ett bättre namn för bättre SEO. När man ska välja domän i sökoptimeringssyfte så ser man först och främst på nyckelord för att komma fram till vilket som kommer att ge dig mest trafik inom det område som du sysslar med.

Kan jag behålla min sida tillsammans med en ny domän?

Ja, du kan behålla en hemsida och adress och skaffa en ny domän till detta. Det är dock inte säkert att det här blir den bästa lösningen så diskutera detta med proffs på SEO och webbutveckling.

Vad är webbprogrammering?

När man bygger en interaktiv och dynamisk hemsida så använder man sig av olika skriftspråk och koder och detta kallas för att programmera. Man kan alltså säga att webbprogrammering är att bygga applikationer och färdiga hemsidor.

Vad är webbutveckling?

Webbutveckling är ett större begrepp där man inte bara innefattar utvecklingen av en sajt utan även dess underhåll med smarta SEO strategier för att fiska mer trafik från sökmotorerna.

Bör man välja Joomla eller WordPress?

Det här är en smaksak och beror förstås mycket på vad webbyrån du bestämmer dig för jobbar med. Idag är det dock många som föredrar WordPress för att denna applikation är så enkel att underhålla även för den som inte är proffs på bygge av hemsidor.

Måste man ha bilder och film på sin sajt?

Ja, man bör helt klart se till att hemsidan har bild och filmer. Det här är något som både verkliga människor och sökmotorer gillar. Betänk skillnaden mellan en sida som i ord beskriver excenterpressning och en sida som även visar en film från en svensk verkstad där man får se ett avancerat verktyg pressas fram på några få minuter.

Vad är skillnaden mellan en gratis hemsida och en som man betalar för?

En gratis sida är aldrig gratis på så vis att den för det mesta finansieras med hjälp av reklam. Om du tycker att det är OK att ditt företags hemsida kommer att innehålla reklam från konkurrenter så kanske det kan fungera annars är det helt klart bättre att betala för sin egen hemsida utan reklam.

Hur fungerar webbhotell?

Webbhotell är tjänster som erbjuder din hemsida och data plats på servrar. De kallas även för serverhotell och erbjuder olika typer av lösningar. Din webbyrå kommer att förklara vilka typer av hosting som kan tänkas passa din hemsida bäst i enlighet med den utformning den kommer att ha och vilket besökstryck som man kan förvänta sig.

Vad kan webbyrån hjälpa mig med?

En webbyrå kan bygga hemsidor, skapa grafiska profiler, tillverka bilder och film, lansera hemsidan på nätet med SEO arbete för att få mer trafik till den, ta fram smarta crm lösningar för företag, och mer.